lauantai 31. elokuuta 2013

Elokuun viimeisiä hetkiä

Viikolla varoitellut kurkkukipu ymmärsi lähteä matkoihinsa ja elämä on pysynyt leppoisana. :)

Tänään osallistuin Siivouspäivän puistokirppikseen. Oli meitä siellä myyjiä melkein parikymmentä, mutta asiakkaita ei mitään liikaa. Ihan samalla tavalla ei ehkä ole tämä tietoisuutta kerännyt kuin esim. ravintolapäivä. Eikä ihmiset muutenkaan samalla meiningillä tämmöisessä tapahtumassa kiertele.

Mä päivystin koko ajan omalla viltilläni ja päivän tuotto oli huikeat 12,50e. No, jotain se on sekin. Ostin vastapäiseltä myyjältä kulkuset kahdella eurolla. Muuten en olis lähteny edes kattelemaan mutta joku lapsi noita iloisesti soitteli ja kiinnostus heräs. Mulla on ikuisuusprojektina tehdä sellainen musapussi. Tai oikeastaan juuri äskettäin keksin että niitähän vois olla kaksikin. Toisessa tuommosia soittimia jotka on lapsille helppoja. Omistan jo noiden kulkusten lisäksi pienen kehärummun sekä xylofonin. Vielä pitäis ainakin rytmimunia/marakasseja saada muutama, triangeli ja rytmikapulat. Sitten siihen toiseen pussiin tulis laminoituja lastenlauluja, joissa sanat, soinnut ja joku pieni kiva kuva. Voisko ottaa tavoitteeks että vaikka viiden vuoden päästä on valmista? :D


Puistossa istuskellessa huomasi väistämättä, että syksy tekee tuloaan. Oli viileää vaikka huppariin ja farkkuihin olin pukeutunut. Tuuli heitteli pudonneita lehtiä viltin päälle vaikka puut vielä pääosin vihreiltä näyttääkin.
Kotiin päästyäni hain sisälle puita ja heitin syksyn ensimmäisen erän pesään. Ihan muutaman vain toki, tunnelmaa luomaan. Pellit kun voi jättää vielä yöksi auki niin ei tartte vahdata yömyöhään. :)


Iltakahvit keitin myös. Kylläpä vaan maistuu tässä koneella puuhailun lomassa. :) Ei vaikuta yöuniin vaikka tätä näin ennen kahdeksaa litkii.


Huomenna aion siivoilla melkein koko päivän. Ihanaa! Siis oikeasti ihanaa. Mä tykkään kun saa ajan kanssa järjestellä. Imurointi ja moppaus nyt on pakollinen paha, mutta siis muuten kyllä tykkään. Ja siistissä kodissa on kiva olla. Illaksi meen etsimään muutamaa geokätköä kun yhtäkkiä tuli tuossa kutsu. :)

Ai niin ja olisko jollain ideoita, mitä suht isoa vois tehdä kankaista jos ompelutaidot on aika alkeelliset? Mulla olis ihania kankaita isot pinot, mutta eipä niitä määrällisesti kovin paljon kulu neulatyynyihin, pikkupöllöihin ja vetskaripusseihin.. Tulossa on yksi käsityöläistapahtuma syksylle ja varmasti jotain joulumyyjäisiäkin, joten voi olla myös jotain sarjatehtailua. :)

8 kommenttia:

  1. Tietty teet töihin loru, laulu, yllätys, rytmisoitin, kevät, kesä, joulu, pääsiäis, vappu, Halloween ym -pusseja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vois ehkä onnistua. :) Ja jukranviti, mä äsken tein melkein hameen! Jännittävää olisi tietää, kuka olet sinä salaperäinen anonyymi? :)

      Poista
  2. Yx lto Vantaalta ;)

    VastaaPoista
  3. Hei marakasseja voi tehdä itsekin - riisiä vähän jonkun pienen muovipurkin sisään, kansi liimataan kiinni ja koristellaan maalilla/kankailla/tarroilla tms.
    Käypä kirjastossa katsomassa mitä ompelukirjoja sieltä löytyy - voi löytyä kivoja ohjeita tai inspiraatio. En tiedä, kuinka hankalia tilkkupeitot on - löytyisikö joku helppo ohje? Tai vauvalle virikepeitto/täkki. Kivannäköisistä palasista kootaan n. metrixmetri (tai minkä kokoisen nyt haluaakin) peite ja ommellaan takapuolelle iso kangas taustaksi. Jos haluaa lämpöisemmän, niin väliin "vanukangasta".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kanssa yhtään tiiä, miten hankalaa on täkkiä tehdä. Kalleimmaksi siinä varmaan muodostuis se täytevanu. Tartteekin katella kirjoja ja lehtiä sillä silmällä, että mitä niistä löytyis. Kaikenlaisia käsityö- ja askartelulehtiä ja kirjoja pitkät rivit kotona mut harvoin niitä kuitenkaan tulee sitten ajatuksella selailtua. Ehkäpä jo huomenna! ;)

      Poista
  4. Hiljaa hyvä tulee ja silleen, viis vuotta kuulostaa oikein hyvältä tavoiteajalta ;)

    Multa meni siivouspäivä ihan ohi, tiesin toki sen olevan vaan en saanut aikaiseksi lähteä yhtään minnekään. Ensi kerralla sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaikka sais pari laulua kuukaudessa tehtyä pussiin niin olis jo aika hyvä. :) Lorujen kanssa mä en niin sinut ole, mutta ehkä sekin siitä kun aikansa selailee lorukirjoja ja valkkaa niistä parhaimpia.

      Mun henkkoht siivouspäivä kotona ei mennytkään ihan niinku Strömsössä, koska tuli tarjous lähteä kaverin mukaan kirppikselle. Ja olishan se nyt ollu jo tavatonta kieltäytyä SIIVOUKSEN takia. :D

      Poista